Lezingen & Trainingen

Home / Lezingen & Trainingen

Machteld de Jong en Huub Nelis geven vanuit hun achtergrond ook lezingen en trainingen voor onderwijsinstellingen en andere organisaties. Ze zijn ook beschikbaar voor strategische adviestrajecten rondom het thema diversiteit of dagvoorzitterschap bij studiedagen of conferenties rondom dit thema.

Lezingen

De beide auteurs geven lezingen op maat van een half uur tot anderhalf uur.

• Inspiratielezing onderwijs
Waarom is diversiteit een urgent thema en wat zijn de praktische stappen om hier als organisatie mee aan de slag te gaan?

• Interactieve lezing met discussie
– Wat is diversiteit? Wat betekent dat voor onze organisatie?
– Hoe moeten we omgaan met diversiteit binnen onze organisatie?

Lezingen zijn geschikt voor groepen van 20 tot ± 500 deelnemers

Trainingen

Voor docententeams in het PO, VO, mbo, hbo en wo, mogelijk als deel van een studiedag:
Omgaan met diversiteit in de klas / onder studenten, een praktische benadering.
In deze workshop van 2 tot 4 uur gaan we met elkaar de discussie aan over een gezamenlijke visie en brengen we in kaart waar docenten of leerkrachten tegenaan lopen. Hoe kunnen collega’s met elkaar zorgen dat er geen handelingsverlegenheid meer is op dit thema? Daarbij is veel ruimte voor eigen inbreng en eigen ervaringen.
(Groepen van 8 tot 25 deelnemers)

Voor meer informatie of een oriënterend gesprek kunt u mailen met info@gekleurdeschool.nl